Informujemy, że w ostatnim czasie ukazała się bardzo ciekawa pozycja wydawnicza poświęcona zagadnieniom żywienia i wspomagania w sporcie pt. "Dietetyczne i suplementacyjne Wspomaganie Procesu Treningowego" wydana przez AWF Katowice. Książka liczy blisko 500stron i podejmuje najważniesze zagadnienia związane z tematyką właściwego odżywiania i stosowania preparatów wspomagających w treningu sportowym. To obecnie najbardziej obszerna pozycja wydawnicza w tym temacie na rynku polskim. Autorami są: prof. dr hab Adam Zając, prof dr hab. Stanisław Poprzęcki, dr Miłosz Czuba oraz dr Dariusz Szukała - osoby od lat związane z tematyką żywienia sportowców. To niezbędny podręcznik dla wszystkich osób interesujących się dietetyką sportową. Podręcznik można nabyć między innymi przez Centrum Żywienia i Promocji Zdrowia "Dobry Dietetyk" w cenie 79zł/szt + koszty wysyłki. Zamówienia można kierować na adres: marketing@dobrydietetyk.pl Z uwagi na niski nakład, ilość egzemplarzy ograniczona.